Temel Özellikleri
- 3.1" 16M-renkli, kapasitif, 800x480 piksel çözünürlükte AMOLED dokunmatik ekran
- 800 MHz işlemci
- Çift LED flaşlı, otomatik odaklamalı 5 megapiksel kamera
- Coğrafik etiketleme, görüntü iyileştirme, yüz tespiti, gülücük yakalama, geniş dinamik menzil
- Motion UI destekli TouchWiz 2.0 arayüz, Media Gate 3D, Akıllı Tuş Kilidi Açma
- Dört bant GSM desteği ve HSDPA’lı 3G (3.6 Mbps) ve HSUPA desteği
- Wi-Fi
- GPS alıcı
- 2 / 8 GB dahili depolama alanı
- microSDHC destekli microSD kart girişi
- Otomatik yönlendirme ve harekete dayalı sessize alma özellikleri için dahili
- Yakınlık algılayıcı sensör
- TV çıkışı
- 3.5 mm kulaklık jakı
- RDS’li Stereo FM Radyo
- microUSB girişi ve stereo Bluetooth v2.0
- Tam Flash ve Java destekli Web tarayıcı
- DivX/XviD video desteği
- DNSe ve SRS ses efekti
- Akıllı arama
- Sesle arama
Olumsuz Özellikleri
- Akıllı telefon yeteneklerine sahip değil
- microSD girişi arka kapağın altında
- Akıllı arama yalnızca rakamlarla çalışıyor, isimlere gore değil
- Önceden kurulu GPS yazılımı yok
Özelliklerinden de anlayacağınız üzere S8000 Jet tam bir multimedia canavarı. Ayrıca LG Arena’da olmayan özelliklere de sahip. Ufak tefek eksiklikleri dışında hemen hemen her ihtiyaca cevap verebilen Samsung S8000 Jet’in önümüzdeki günlerde çok popüler olacağını düşünüyoruz.
Samsung S8000 yüksek seviye multimedia telefon olmasına rağmen standart bir kutu içeriği ile geliyor. Kutunun içinden şarj cihazı, microUSB kablosu, 2 GB microSD hafıza kartı ve iki parçalı kulaklık çıkıyor. Bir de kullanma kitapçığı ve Samsung PC Studio yazılımının son sürümünün olduğu bir CD var. İlginç bir detay ise ürünü deri koruma kılıfı ile almanız. Fakat bu kılıf telefonun ekranını tamamen kapattığı için onu çıkartmadan telefonu kullanamıyorsunuz. Yine de böylesine şık bir telefonu çantasında taşıyan bayanlar için güzel bir aksesuar.
S8000 Jet, iPhone 3GS’den biraz daha zayıf ve kısa. 109 x 53.5 x 11.9 mm ebatta, 99 gram ağırlıkta.
Tasarım ve Malzeme
Dokunmatik ekran faktörü tasarımı sınırlayıcı bir etken olsa da Samsung’un fark yaratıcı tasarımlar yaratması için daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü tüm dokunmatik modelleri birbirine benziyor. Bugünlerde telefonlarda aranan tek şey özellik değil…
Samsung S8000 Jet’in ön yüzü parlak siyah cam malzemeden yapılmış. Tuşların etrafındaki yüzey ise parmak izi tutmayan mat malzemeden yapılmış. Buna rağmen diğer bölgeler parmak izi tutmaya meyilli. Parmak izlerini incelerken kendinizi -olay yeri suç inceleme ajanı- hissedeceksiniz.
Cihazın çerçevesinde siyah, plastik, parlak bir şerit var. Bu şerit ayırca S8000 Jet’I Samsung’un diğer dokunmatik modellerinden ayıran belirleyici tasarımsal özellik.
Arka taraf şaşırtıcı derecede şık; koyu kırmızı şeritler var. Bu şeritler doğrudan güneş ışığı aldığında hologram gibi ilginç efektler oluşturuyor.
Elbette ön kısma 3.1 inçlik dokunmatik ekran hakim. 480 x 800 piksel çözünürlüklü ekranı, dokunmatik ekranlı telefonlar arasında en iyisi. Bir de buna AMOLED teknolojisinin getirdiği keskin ve az enerji harcayan özelliğinin eklendiğini söylediğimizde görüntü kalitesinin ne denli iyi olduğu hakkında kafanızda bir fikir oluşacaktır.
Ekran kapasitif olmasına rağmen tepki süresi çok iyi. Zaten Samsung M8910 Pixon12’daki aynı tip ekranı gördüğümüzde endişelerimiz ortadan kalkmıştı. Ekranı parmağınızla, stylus kalemle, eldivenle, hatta etkileşime gireceğiniz herhangi bir şeyle rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yazmak, sürüklemek, işaretlemek, kaydırmak, yakınlaştırmak; hepsi çok kolay.
Ne yazık ki güneş ışığında okunabilirlik azalıyor. Parlak ışıktaki performans Pixon12 ile aynı ve gördüklerimiz arasında en iyisi. Ancak buna rağmen güneş ışığı altında dokunmatik ekranlı telefonlar hâlâ yetersiz kalıyor. Bunun Samsung’un yapabileceğinin en iyisi olmadığına inanıyoruz.
Ekranın altında üç yeni tuş var. Çağrı başlatma, sonlandırma tuşları ve ortada bir kübik düğme. Sıradışı kübik düğme kesilmiş bir taş gibi saydam. Bu tuşa kısa dokunuş yaptığınızda ekrana menü, uzun dokunuşta ise görev yöneticisi geliyor.
Videolu görüşme kamerası, ortam ışığı algılayıcısının üzerinde bulunuyor. Bu sensor, görüşme esnasında telefonu yanağınıza götürdüğünüzü algılıyor ve ekran ışığını pil tasarrufu amacıyla kapatıyor.
Sol kısımda ses kontrol düğmesi, sağda ise donanımsal kilit ve Cube Başlatıcı / Hareket Kapısı / kilit karışımı bir tuş var. Sonuncusu tek bir tuş değil fakat rocker-style isimli bu çok fonksiyonlu düğme somut bir çıkıntı şeklinde.
Üst tarafta 3.5 mm kulaklık ve standart microUSB girişleri var. Kulaklık girişine her türlü standart kulaklığı takabiliyorsunuz. microUSB bağlantısı ile telefonu bilgisayara bağlayarak da şarj edebiliyorsunuz.
Telefonun alt kısmında ise fonksiyonel herhangi bir şey yok.
Alışık olduğumuz gibi 5 megapiksel lensli kamera ve çift LED lambalı flaş cihazın arkasında. Lens koruyucu kapak yok ancak kameranın etrafındaki çıkıntılı yüzey çıkıntılı; düz yüzeylerde çizilme sorunu olmayacaktır. Altta ise küçük bir kafeste hoparlör var. Bu sayede düz yüzeye konulduğunda hoparlördeki ses boğulmuyor. Stereo hoparlörlerin olmaması üzücü, özellikle de medya özellikleri güçlü bir cihaz için…
Arka kapağı açtığımızda bizi 1080 mAh batarya, SIM ve microSD hafıza kartı girişleri karşılıyor. Son Samsung modellerindeki gibi, hafıza kartı ve SIM girişleri bataryayı çıkarmadan, kolaylıkla değiştirilebiliyor.
Telefonun yapısı kesinlikle dayanıklı. Arka kapak karmaşık bir kilit ile kapanmıyor ama sağlamlığı konusunda sıkıntı yok. Öndeki düğmelerde de sorun yok ve oldukça hoş basma hissi var.
Samsung S8000 99 gram ağırlığında. Elinize aldığınızda boyutuna göre ağır olmadığını hissedeceksiniz. Boyut olarak da rakiplerinden daha zarif.
Samsung S8000 Jet, TouchWiz arayüzünün son sürümüyle geliyor. Görselliğe biraz daha önem verilmiş ve bazı özelliklerde ivmeölçer desteği bulunuyor. Böylece telefonu sağa-sola çevirerek örneğin şarkılar arası geçiş yapabiliyor ya da menülerde dolaşabiliyorsunuz. Fakat daha hızlı geribildirim istiyor, ben ekrana dokunarak daha dahatım diyorsanız ivmeölçer özelliğini kapatabilirsiniz.
A’dan Z’ye tüm tuşlara uygulama atanabiliyor. Müzik çalar, mesajlaşma, web tarayıcı, Java uygulamalar gibi bir çok içeriğe, atadığınız tuşa basılı tutarak hızlıca erişebilirsiniz. Ayrıca kilidi açmaya gerek kalmadan yine rehberden atadığınız favori kişileri tek tuşla arayabilirsiniz.
Hareket Geçidi
Motion UI olarak da bilinen Samsung Motion, favori multimedya öğelerinize döndürme, hafif vurma, çevirme gibi hareketlerle erişmenizi sağlıyor. Bu özellik telefonun sağ kenarındaki Medya Geçidi'ni açan orta tuşa basılı tutularak aktif ediliyor. Ekranda yine küp beliriyor ancak bu sefer iki seçilebilir iki yüzeyi bulunuyor. Seçenekler arasında kamera, FM radyo, favori kişileri hızlı arama ve hareket oyunu bulunuyor. Uygulamaları açmak için telefonun sağına ya da soluna hafifçe vurmanız gerekiyor. Samsung S8000 Jet'in hassas, her komutu anlayabilen bir ilçeövmer mekanizması olduğu kendini belli ediyor. Hareket Geçidi'nden bir uygulama açtığınızda karşınıza uygulamanın alt menüsü geliyor (hızlı arama dışında). Bu bölümdeki fonksiyonları telefona çeşitli dokunuşlar yaparak kullanabiliyorsunuz.
Örneğin, müzik çalar açıkken telefon paneline çift tıkladığınızda müzik duruyor ya da çalmaya başlıyor. Telefonun soluna hafifçe vurduğunuzda önceki, sağına vurduğunuzda sonraki şarkıya geçiyor. Cihazda ayrıca hareket geçidinin nasıl kullanıldığını tarif eden anlatımlar var.
Telefon Defteri
Samsung S8000 Jet, 2000 kişiyi rehberinde saklayabiliyor. Her bir kişi için resim ya da video atayabiliyorsunuz. SIM karttaki, telefon hafızasındaki kişileri ya da tümünü görüntülemeyi seçebiliyorsunuz.
Rehberde iki şekilde arama yapabiliyorsunuz. İlki, geleniksel arama yöntemi. Harflere bastıkça o harfle başlayan kişiler filtreleniyor. Ek olarak, yazı kutucuğuna isim yazıp 'Tamam'a basarak da arama yapabiliyorsunuz.
Jet'in kaydırma tuşunu sola veya sağa alabilme ayarı özellikle sol elini kullananlar için ilave rahatlık sağlayacaktır. Kinetik kaydırma arama yaparken kullanılabilse de kişi listelerinde işe yaramıyor.
Rehberdeki bir diğer özellik de aynı isimde birden fazla kayda izin vermemesi. Böyle bir durumda, bu numara rehberde kayıtlı şeklinde bir hata mesajı alıyorsunuz.
Fotoğraf kişileri özelliği sayesinde ise rehberinizdeki kişileri fotoğraflarına göre gruplayabiliyorsunuz. Çektiğiniz fotoğraftaki her bir kişiyi etiketliyorsunuz. Daha sonra fotoğraftaki kişileri aramak çok kolaylaşıyor. Yani isim yerine fotoğrafların olduğu bir rehber gibi düşünün.
Aklınızda bulunsun; bir fotoğraf eklerken kişiler otomatik olarak tespit ediliyor ancak onları etiketlemek size düşüyor. Fotoğraf kişileri uygulaması pek pratik olmasa da eğlenceli gibi görünüyor.
Çağrı Yönetimi
Görüşme esnasındaki ses kalitesi mükemmel, sesi alışı sorunsuz. Telefon tuşlayıcı, ana menü ya da ana ekrandaki ilgili kısayola basıldığında aktif hale geliyor. Ne yazık ki akıllı arama özelliği isimler yerine rakamlarla çalışıyor. Telefon numarasını yazarken birkaç rakamdan sonra küçük bir pencerede rehberde kayıtlı olan numara gözüküyor. Tabi rehberde olmayan bir numara tuşlarsanız böyle bir pencere çıkmayacaktır.
Son zamanlarda çıkan Samsung modellerindeki gibi S8000 Jet'te de ivmeölçer destekli telefon özelliği var. Çağrı geldiğinde, telefonu yüzüne yaklaştırdığınızda zil sesi kesiliyor. Hoşumuza giden diğer bir ivmeölçer özelliği de, görüşme esnasında telefonu kulağınızdan uzaklaştırdığınızda sesin uzaklığınıza uygun seviyede hoparlörden gelmeye başlaması. Telefonu tekrar kulağınıza götürdüğünüzde ses eski haline dönüyor. Lütfen dikkatli olun, hoparlörden ahizeye dönüş işlemleri bir-iki saniye sürebilir. Hoparlör açıkken telefonu aniden kulağınıza yaklaştırmayın.
Samsung S8000 Jet bir de yakınlık algılayıcısına sahip. Telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ekran kapanıyor. Yanlışlıkla herhangi bir tuşa basamayacağınıza emin olabilirsiniz.
Son cevapsız çağrılar ve gelen mesajlar ana ekranda widget olarak görüntülenebiliyor.
Son olarak Jet, karaliste özelliğine sahip. Çağrı veya mesaj almak istemediğiniz numaraları engelleyebiliyorsunuz.
Samsung S8000 Jet, ses yükseliği konusunda testlerimizden çok iyi sonuç alıyor. Rakiplerinden daha çok ses çıkarabiliyor.
Mesajlaşma
Samsung S8000 Jet'in mesajlaşma bölümü M8910 Pixon12 modelinin birebir aynısı. SMS, MMS ve e-postalar için kısımları var. SMS ve MMS gönderirken rehberdeki son günlerde görüştüğünüz kişileri ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca toplu gönderim için birden fazla kişi seçimi de yapabiliyorsunuz. SMS mesajları 160 karakterin 1 parça olduğunu düşünürsek tek seferde 15 parçaya kadar gönderilebiliyor. E-posta desteği ihtiyaca uygun biçimde düzenlenmiş. Gmail ikonu var ancak tıkladığınızda Gmail'in anasayfasını web tarayıcıda açıyor. Şu ana kadar yaşadığımız en büyük sıkıntı Gmail ayarlarını otomatik almaması oldu. Buna rağmen ayarları yapmak çocuk oyuncağı. Birçok marka, popüler e-posta istemcilerinin ayarlarını hazır getiriyor ancak Samsung bunu tercih etmemiş.
E-posta indirme sınırı 5 MB. Birçok dosya tipi için yeterli bir boyut. Ekteki ofis dökümanlarını açıp görüntüleyebilirsiniz.
Yazı girişi için 3 mod var. İlki, aşina olduğumuz alfanumerik 3 x 4 ebatındaki klavye girişi. Telefonu yan çevirdiğinizde klavye tam QWERTY klavyeye dönüşüyor.
Diğer seçenek ise el yazısı tanıma özelliği. Telefonla birlikte Stylus kalem gelmiyor. Eğer bir Stylus kalem edinirseniz daha kolay yazı yazabilirsiniz.
Dosya Yöneticisi
Dosya yöneticisi uygulaması ile telefonunuzdaki ve hafıza kartındaki tüm klasör ve dosyaları görebilirsiniz. Dosyalarınızı kopyalayabilir, silebilir, yeniden isimlendirebilir ya da taşıyabilirsiniz. Benzer modellerde rastladığımız hafıza kartı sorunlarının hiçbiri Jet'te yok. 16 GB hafıza kartı bile takabiliyorsunuz. Çok hızlı olmasa da sinir bozucu yavaşlıkta da değil.
Gelişmiş Galeri
Samsung S8000 Jet'in iki resim galerisi var. Bunlar dokunmatik işlemlere göre tasarlanmış ve kullanıcı dostu arayüzlere sahipler. İlki, dosya yöneticisindeki gibi klasörleri listeleyen şekilde. Görüntülerinizi tarihe, isme, tipe ve boyuta göre sıralamanıza izin veriyor. Izgara, liste ve zig-zag görünüm modları var. İkinci galeri görsel açıdan daha güçlü. Buna rağmen kullanışlılığı daha az.
Resimler arasında geçiş yapma hızından memnun kaldık. Bir görüntüyü açtığınızda, diğer görüntülere ekrana yaptığınız süpürme hareketiyle geçebiliyorsunuz. Portre ve manzara modları ivmeölçer sayesinde otomatik belirleniyor.
Samsung'taki tek parmakla yakınlaştırma özelliği basına sanki bir roman gibi anlatıldı. Halbuki daha önceki modellerden bu özelliği biliyorduk. Görüntüye 1 saniye dokunup onu yukarı ya da aşağı sürüklediğinizde yakınlaştırma özelliğini kullanabiliyorsunuz. Bu özellik web tarayıcıdaki resimler de dahil olmak üzere iki galeride de kullanılabiliyor.
Resim galerisinin alternatifi fotoğraf galerisi. Görüntüler varsayılan olarak kronolojik olarak sıralanıyor ve önceki sürümlerdekinden daha iyi. Ayrıca fotoğrafları dosya ismine, hatta daha ilginci “rengine” göre sıralayabiliyorsunuz. Galerilerdeki ivmeölçer tabanlı özelliklerdeki hassasiyet geliştirilmiş.
Müzik Çalardaki Minik Değişiklikler
Samsung modellerinde kullanılan müzik çalardaki ikonlarda hafif değişiklikler var ve artık çalma sırasında albüm kapağı görüntülenebiliyor. Şarkılar albüm, tür ve şarkıcıya göre sıralanabiliyor. Son eklenen, en çok çalınan gibi otomatik listeler de mevcut. Bu size yeterli gelmediyse kendi listelerinizi de oluşturabilirsiniz. Müzik çalar doğal olarak arkaplanda çalışması üzere küçültülebilir.
Buradaki yeni seçenek; “5.1 kanal”. Bunu seçerseniz normal kulaklıklar sanki 5.1 kanalmış gibi çalışacaktır. Ön tanımlı birkaç ekolayzır ayarı var. Ayrıca siz de kendi ekolayzır ayarlarınızı belirleyip kaydedebiliyorsunuz.
Albüm kapakları ve müzik çalar için 3 görsel mod var.
Müzik çalar, hızlı kontrol için dokunmaya uyarlanmış. Şarkıyı hızlı ileri ve geri sarabiliyorsunuz. Bu, taşınabilir MP3 çalarınızı bir kenara atmak için iyi bir neden olabilir.
Müzik çalar widget'i hoş, tek dokunuşla uygulamanın tam görünümüne geçilebiliyor. Ayrıca isterseniz ana ekrandaki widget ile şarkıyı durdurabilir, başlatabilir ve diğer şarkıya geçebilirsiniz.
FM Radyo ve RDS
RDS özelliği radyonun ismini ve bazı ek bilgileri göstermeye yarıyor. Radyo ekranında büyük, kullanımı kolay tuşlar var. İstasyonları otomatik arayıp kaydedebilirsiniz. Radyo, bir frekanstan alınan sinyal kesildiğinde otomatik olarak yakın başka bir frekansa geçiyor. Radyodan kayıt özelliği de mevcut.
Samsung S8000 Jet, Sony Ericsson'un TrackID özelliğine benzer bir şarkı tanıma sistemine sahip. Menüye dokunmak canınızı sıkmayacaksa ana ekrandaki radyo widget'i size daha kolay erişim sunuyor. Bu widget de müzik çalarınkine benzer biçimde çalışıyor. Bu arada maalesef kaydettiğiniz radyolar yalnızca frekansına göre saklanıyor, isimlerini düzenleyemiyorsunuz.
Video Oynatıcı
Video oynatıcının dokunmaya duyarlı ve temel özelliklere sahip hoş bir arayüzü var. Videoları portre ve manzara modunda (tabi ki telefonu yatay olarak çevirdiğinizde, otomatik) oynatabiliyor. Videoları müzik çalardaki gibi hızlı ileri-geri sarabiliyorsunuz. Kulaklık taktığınızda video çalarda da “5.1 kanal” özelliği seçilebiliyor. Ayrıca videolarınızı doğrudan webe aktarabiliyorsunuz.
Samsung S8000 Jet, 30 FPS, 720 x 480 piksel çözünürlükteki videoları sorunsuz oynatıyor. Videoları cep telefonlarında çalışabilecek formatlara dönüştürmek yorucu bir iş. Jet'in video oynatıcısı DivX ve XviD desteğine sahip. Bu demek oluyor ki artık videoları çevirmek için daha az yorulacaksınız.
Ses Kalitesi
Samsung S8000 Jet'in ses kalitesi yeteri kadar iyi. Tek endişemiz frekans cevabının zayıf olması. Bu nedenle mükemmel ses kalitesi sınıfına giremiyor. Ses seviyesi ve dinamik aralık ise taşınabilir müzik çalarlarla rekabet edebilecek düzeyde. Distorsiyon seviyelerine de lafımız yok. Sonuç olarak S8000 Jet, ortalamanın üstünde ses kalitesine sahip.
Kamera
5 megapiksel otomatik netlemeli kamera ile 2560 x 1920 piksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebilirsiniz. Çift LED'li flaş zayıf ışıklı ortamlarda olağanüstü etki sağlıyor. Geniş dinamik aralık seçeneği, sarsılma önleyici dijital görüntü iyileşticisi, geotagging, yüz tespiti, gülücük tespiti gibi özellikler kamera keyfini artırmak için birebir.
Kamera arayüzü dokunmatik ekranlı telefonlar arasında en çok hoşumuza gideni diyebiliriz. Tek olumsuz yanı vizörde otomatik netleme ayarının görünür olmaması ama onun yerine menüdeki üçüncü menüye konulmuş. Çok kullanışlı bir özelliğin vizöre konulmamasına şaşırdık.
Fotoğraf çekimi hızlı gerçekleşiyor. Bir sonraki çekim için fazla beklemiyorsunuz. Görüntü zıtlıkları iyi, renkler belirgin, detaylar keskin. Gürültü önleyici görevini tam anlamıyla yerine getiriyor. Çok detay kaybı olmadan gürültüsüz fotoğraflar elde edebiliyorsunuz. Yine de yeşilliklerdeki detayların kökünü kurutuyor. Üzülmeyin, daha kötüsünü de görmüştük.
Samsung S8000 Jet, Nokia N97 kadar çok detay sunamıyor. Aradaki fark çok belirgin değil ancak fark edilebilir düzeyde.
Video Kayıt – 30fps'de D1 Kayıt
Samsung S8000 Jet, saniyede 30 kare (bazı kareler arada kaynadığından 30 fps değeri tam anlamıyla gerçek değildir) alabilen D1 videolar çekebiliyor. Ayrıca 120 fps'de QVGA çözünürlükte yavaş çekim çekim de yapabiliyor fakat, kalite çok etkileyici değil.
Genel olarak kamera performansı iyi. Tabi ki Samsung i890i Omnia HD ya da M8910 Pixon12 gibi görüntü canavarlarıyla rekabet edecek kadar değil.
Bağlantı
Dört bant GSM desteğinin yanında Samsung S8000 Jet, 900/2100 bant 3G şebekesini de destekliyor. HSDPA ile 3.6 Mbps hız sunuyor.
Bluetooth'ta A2DP desteği var. microUSB desteği ile cihazı bilgisayar bağlayarak onu veri depolayıcı olarak ya da PC Suite (medya oynatıcı) uygulaması üzerinden kullanabilirsiniz. Veri depolama modunda yalnızca hafıza kartına erişebiliyorsunuz. Dolayısıyla telefondaki rehber, mesaj ve diğer verilere ulaşamıyorsunuz.
Wi-Fi ile kablosuz internete bağlanabiliyor, erişim noktalarınızı seçebiliyorsunuz. Tek sorun, her farklı erişim noktasında uygulamanın profillerini değiştirmeniz gerekiyor. Buna yazılım güncellemesiyle bir çözüm bulunacağını umuyoruz.
Neredeyse Mükemmel Web Tarayıcı
Samsung S8000 Jet'te Web-kit motoru ile çalışan evde geliştirilmiş (!) Dolfin isimli web tarayıcı bulunuyor. Tam Flash desteği ve tek dokunuşla yakınlaştırma özelliği onu en şık web tarayıcılardan biri yapıyor (tabi ki bu kulvardaki telefonlar arasında). Yeni web tarayıcı aynı anda 5 sayfaya kadar görüntülemeye izin veriyor. Aşırı büyük boyutlu siteleri açmadan önce uyarı veriyor, arkaplanda çoklu dosya indirme yapabiliyor ve reklam engelleyici özelliği var. Yazıya ya da resme çift tıkladığınızda yakınlaştırma devreye giriyor. Bir kez daha çift tıkladığınızda ise görüntü eski haline geliyor. Flash ve Java desteğinin yanında web tarayıcı kinetik kaydırmaya ve tam ekran moduna sahip. Kinetik kaydırma iPhone'daki gibi yumuşak değil ama işini yapıyor. Otomatik yazı tamamlama özelliğinin olmaması ise hayal kırıklığı.
Ajanda
S8000 Jet, zaman yönetimli faydalı uygulamalara sahip. Yeni başlayanlar için; takvimde aylık, haftalık ve yıllık görünüm seçenekleri var. Haftanın başlangıç gününü Pazar veya Pazartesi olarak ayarlayabiliyorsunuz. Takvimde iki tür olay seçeneği var. Başlangıç ve bitiş tarihlerinin yanında hatırlatıcı olarak alarm da ekleyebiliyorsunuz.
Alarm, büyük ölçüde düzenlenebiliyor. 10 adete kadar farklı özelliklerde (özel zil tonu, ses seviyesi, tekrarlama günleri ve isim) alarmlar ekleyebiliyorsunuz.
Hesap makinesi basit ama şık. Diğer ajanda uygulamaları arasında ses kaydedici, dünya saatleri ve birim çevirici bulunuyor. Ses kaydedicinin sınırı 60 dakika. Geri sayım ve kronometre ise zaman zaman işiniza yarayabilir.
Bunların yanında bir de, yapılacaklar ve kısa notlar uygulamaları var. Kısa notlar widget'ini ana ekrana koyabiliyorsunuz. Yapılacaklar için de widget var.
Video düzenleyici de hakkını veriyor. D1 çözünürlüğe kadar olan videoları düzenleyebiliyor, kesebiliyor ve onlara yazı ekleyebiliyor. Videoların yerine resimler koyarak da slayt oluşturabiliyorsunuz.
Ajandanın en kullanışlı özelliklerinden biri de Word, Excel, Powerpoint ve PDF dosyalarını açabiliyor olması. Doküman görüntüleyici yatay modda da çalışabiliyor.
GPS Navigasyon
Dahili GPS alıcısı olmasına rağmen bazı ülkelerde ön kurulu bir sesli yönlendirme yazılımı gelmiyor. Google maps uygulaması var ancak SatNav gibi yazılımlarla boy ölçüşebilecek kapasitede gelişmiş değil.
Samsung Navigator yazılımını satın alabilirsiniz. Sesli rehber lisansları yıllık satılıyor. Fiyatları pek ucuz olmasa da eğer sık sık ihtiyacınız oluyorsa bu durum kaçınılmaz oluyor.
Oyunlar
Tipik Samsung modelleri gibi bir deste deneme sürümü oyunu yüklü olarak geliyor. Bunlardan eğlenceli bulduklarınızı küçük ücretlerle satın alabiliyorsunuz. Bazı oyunlar dahili ivmeölçer özelliğini kullandığı için zevk alımını artırabiliyor. Buna rağmen çoklu dokunma desteği olmadığı için bir süre sonra oyunlardan sıkılabilirsiniz.
Son Sözler
Özetle, Samsung S8000 Jet hızlı ve eğlenceli. Gelişmiş arayüz kullanımı kolaylaştırıyor. Dokunma hassasiyeti mükemmel. Rakibi olan LG KM900 Arena'dan üstün özelliklere sahip. Akıllı telefon özellikleri arayanlar az da olsa hayal kırıklığına uğrayabilir ancak, sahip olduğu üstün özellikler sizi fazlasıyla teselli edecek.
Dış görünüş olarak sıradışı bir stile sahip değil. Fiyat aralığı olarak en pahalı cep telefonlarından biri olacak gibi görünüyor. Özellik ve kullanışlılığa önem veriyorsanız S8000 Jet tam size göre bir telefon.
rehberde kişilere resim ve video atama demişiniz resim ataması yapabiliyorum ama video atamayı yapamadım nerdeyse bi açıklarsanız sevinirim
YanıtlaSilinternetteki videoları açamıyorum
YanıtlaSilaynı sorunları bende yasıyorum ne vıdeo yuklenıyor nede netten vıdeo ızlenıyor. sıze ınanmayalım mı yada bız bunları nasıl yapacaz bılgı verın enazından
YanıtlaSilakıllı tus kılıdınde harf cıkıyor kaydedıyorsunuz kullanmak ıstedıgımızde hangı dolumde nereyı acacaz kı harfler cıksında bız akıllı kılıdı kullanalım
YanıtlaSilJet flash ı tam desteklemiyor maalesef ama ben samsung video diye bir uygulama indirdim oradan izleyebiliyorum.Beklenen güncellemesi hala gelmedi buda samsung firmasının Türkiye yi önemsemediğini hissettiriyor bana maalesef.Bize göre büyük bir pazar olan Türkiye nin devler tarafından bu kadar göz ardı etmesi üzücü.Bu sıkıntılar çok severek aldığım Jet imi maalesef eksi puanlamama neden oluyor. Akıllı tuş kilidi: Telefon kilitli iken herhangi bir tuşa basınız gelen ekranda kilit sembolü yerine ekranın üzerinde belirlediğiniz harfi yazınız.tuş kilidiniz açılacaktır.
YanıtlaSilgecikme için özür :(
YanıtlaSils8000 jet kulaklık ve tv çıkışı diye bir şecenek sunuyor sonra kendisi şeçiyor. kulaklıgı seçince dışarı ses vermiyor sorunu nasıl cözücem bilgisi lütfen
YanıtlaSilaynı sorun bendede var s8000 jet kulaklık ve tv çıkışı diye bir şecenek sunuyor sonra kendisi şeçiyor kulaklıgı seçince dışarı ses vermiyor
YanıtlaSilibrahim_bilici@hotmail.com
yardımcı olursanız sevinirim
sesle arama nasıl yapılıyor acaba
YanıtlaSilya şu youtubeden video izleyemedik gitti yokmu bunu net olarak bilen allah için yaa yotuba giriyoruz videoyu açıyoruz medya oynatıcı diye biişi geliyo sonra bağlantı başarısız diyo ne iştir bu yokmu bilen
YanıtlaSiltelefonum daha 10 günlük ama wi-fi çok kötü , acaba bu telefonda kronik bir problem mi yoksa benim telefonda bir sorun mu var anlamadım. modemin yanına gidince problem yok arka odada modemi görmüyor yani çok zayıf bir modem algılama kapasitesi var . Bana bu problemin çözümü için yardımcı olur musunuz? mustafa.cebe1@hotmail.com
YanıtlaSilben neredeyse 3 yıldır bu telefonu kullanıyorum.ilk başlarda memnundum son 1 yıldır hiç memnun olmadığımı anladım.arkadaşlarımla seferberlik başlatmıştık benim ekrana basmak için.s8003 artık benim için dokunmatik telefon değil basmatik telefon olmuştu.bugün dokunmatik panelini değiştirdim.ve telefonumun güzel olduğuna karar verdim artık mükemmel derecede algılıyor.gelelim wi-fi konusuna daha bir kere bile wifi den giremedim ayrıca video da izleyemiyorum açmıyor.
YanıtlaSil